Wat is Gentstudent?
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de kans is eigenlijk groter dat je wel al iets ervan weet. Het gaat dan natuurlijk over Gentstudent. Bij jongeren tussen 12 en 30 jaar is dat allang een begrip. Daar is de cultuur van de korte grappige filmpjes en gekke foto’s natuurlijk veel groter dan bij andere leeftijdscategorieën. Dat komt vooral ook door het medium dat ervoor gebruikt wordt. Dit is namelijk snapchat. Het wordt ook wel een fanbase account genoemd. Dat komt omdat de fans er zelf aan kunnen deelnemen. Dat maakt het ook zo interessant.

De populariteit
De groep van 12 tot 30 jaren lijkt eigenlijk niet meer zonder Gentstudent te kunnen. Vooral ook omdat het gewoon mogelijk is om er zelf onderdeel van te zijn. Het insturen van filmpjes en foto’s kan heel gemakkelijk worden gedaan. Als het een beetje meezit ben je al snel zelf een bekendheid dankzij dit snapchataccount. De content die jij stuurt en die past bij Gentstudent zal altijd een podium krijgen. Dat er nu ook nog met andere sociale media wordt gewerkt, maakt het bereik alleen maar nog groter. Facebook en Instagram horen hier inmiddels ook bij. Dat maakt het nog leuker.

Leuke afleiding tussendoor
Gentstudent is vooral te zien als een leuk moment van afleiding tussendoor. Meestal zijn er zo’n 10 foto’s en filmpjes per dag te zien. In sommige gevallen gaat het echter veel sneller. Er zijn dagen geweest dat de hoeveelheid tot in de honderden liep. Welk moment van de dag je ook kiest, het is eigenlijk altijd wel mogelijk om even lekker te ontspannen e wat grappige filmpjes en video’s te zien waarmee je even veel plezier kunt beleven. Opvallend is wel dat de tentamenperiodes vaak ook rustige tijden op dit account zijn. Dat is wel interessant om te weten.

De opkomst van Gentstudent
Hoewel iedereen nu niet meer zonder kan, is Gentstudent natuurlijk lang niet altijd zo groot geweest. Pas in de laatste jaren is dit gegroeid. Enkele jaren geleden, toen Snapchat nog heel klein was, maakte een anonieme gebruiker een aantal accounts aan. De kans is groot dat het een student uit deze stad betreft. De accounts Ugentofficial en Getstudent werden al snel grote successen. Alleen was het medium, Snapchat, hier niet zo blij mee omdat het niet binnen de regels en het beleid paste. Zo verdwenen de accounts dus weer net zo hard. Dit weerhield de maker niet.

Nieuwe groei
Gentstudent is inmiddels al enkele keren onder vergelijkbare namen teruggekomen. Denk bijvoorbeeld aan Gentstudent42. Daarmee trok de anonieme gebruiker, die liever ook niet op de voorgrond treedt, ook de aandacht van de media. Inmiddels is content die via de accounts online kwam ook op allerlei andere plekken een fenomeen geworden. Denk bijvoorbeeld aan Dumpert. Ook nieuwsmedia houden zich bezig met wat er gebeurt op dit account. De aandacht lijkt ook alleen maar steeds verder te groeien. Ook het aantal volgers blijft groeien waardoor de content vers blijft. Let wel op dat de accounts steeds veranderen.